Menu
Среда, 12 Сентябрь 2018 09:59

Вінницяоблтеплоенерго підніме тариф на тепло та гарячу воду

421
(0 голосов)

Бюджетна комісія Вінницької обласної ради розглянула 26 питань до сесії, яку запланували на 27 вересня. Одне з питань - нові тарифи для КП «Вінницяоблтеплоенерго».

За словами керівника КП «Вінницяоблтеплоенерго» 30% споживачів підприємства – державні установи, незначна частка споживачів – населення. Тарифи підіймають у зв’язку із подорожчанням паливно-енергетичних матеріалів. Для населення пропонували ввести компенсації за рахунок обласного бюджету.

«Ми повели коригування відповідності до Порядку формування тарифів. Коригуємо дві статті витрат діючих тарифів – заробітна плата і відрахування на соціальні заходи. Тарифи відкоригуються до 8-8,5% в більшу сторону, окрім населення. Населенню пропонується відшкодування різниці в тарифах з обласного бюджету», - повідомив керівник комунального підприємства О. Довбанюк.

У відповідь щодо відшкодування за рахунок обласного бюджету тарифів для населення, керівник департаменту фінансів зазначив, що населення має право на житлові субсидії, тому люди не будуть платити більше.

«При збільшенні тарифу, людина більше платити не буде, ніж встановлена сума компенсацій. Можливо варто розглянути питання дотування для бюджетних закладів», - сказав М. Копачевський.

Також на засіданні комісії зауважили, що з жовтня ціна газу для населення зросте на 20%.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей