Menu
Четверг, 10 Ноябрь 2016 18:48

Надходження до Вінницького бюджету збільшилися майже на 40%

499
(0 голосов)

За 9 місяців цього року з міського бюджету були виділені кошти на придбання навчально-комп’ютерних класів із мультимедійним обладнанням для 19 шкіл, меблів для відкриття семи нових груп у садочках міста. Також фінансувались капітальні ремонти закладів освіти, заміна кухонного обладнання, інформатизація закладів охорони здоров’я тощо. А доходи міського бюджету зросли майже на 40 %. Про це сьогодні, 10 листопада, розповіла директор департаменту фінансів Наталія Луценко, звітуючи про виконання міського бюджету на засіданні виконкому.

За дев’ять місяців 2016 року спостерігаються позитивні тенденції у виконанні бюджету, фінансуванні видатків та наповненні його доходами. За звітний період до бюджету міста надійшло 2,1 млрд грн. Порівняно з минулим роком доходи зросли на 39%.

«Загальний фонд продовжує відігравати основну роль у бюджеті міста, так як акумулює 94% всіх доходів. До загального фонду за звітний період надійшло 1,960 млрд грн, в тому числі 1,008 млрд грн за рахунок власних і закріплених доходів та 952 млн грн – за рахунок трансфертів з державного та обласного бюджетів», – каже директор департаменту фінансів Наталія Луценко.

Основними бюджетоутворюючими податками загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок та інші. В цілому на них приходиться 93,5% всіх власних та закріплених доходів загального фонду. По більшості власних та закріплених доходів загального фонду досягнуто значного зростання порівняно з минули роком.

Видатки бюджету за звітний період склали 1,946 млрд грн, що на 40% більше, ніж у минулому році. Це забезпечило стабільне функціонування бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту.

За рахунок бюджетного фінансування забезпечується розвиток й соціально-культурної сфери. Продовжується заміна кухонного обладнання у садочках та школах, придбано 15 пароконвектоматів, замінено 1 харчовий котел, чотири холодильника. Також придбано 109 ігрових комплексів для дитячих майданчиків. Направлено кошти на придбання меблів та м’якого інвентарю для відкриття семи нових груп в ДНЗ міста. Для 19 загальноосвітніх навчальних закладів придбано навчально-комп’ютерні комплекси із мультимедійним обладнанням вартістю. У закладах охорони здоров’я продовжилась реалізація програми «Інформатизація галузі охорони здоров’я на 2016-2020 роки. Придбано 107 комп’ютерів та 3 принтери. Також кошти направлено на створення локальної мережі та встановлення програмного забезпечення.

«Бюджетна децентралізація дає позитивні результати і, що важливо, не лише з точки зору видаткової частини, а в першу чергу за рахунок того, що надходження до бюджету сьогодні також збільшились. Я хотів би подякувати Державній фіскальній службі за належне адміністрування і співпрацю з місцевими органами влади щодо наповнення бюджету. Важливими питаннями, які сьогодні у нас стоять на порядку денному, є ефективне використання коштів, в тому числі комунальних підприємств. Це не повинні бути бюджети «проїдання» , а – бюджети розвитку у всіх галузях. До речі, у цьому році завдяки бюджету децентралізації у сферу освіти та охорони здоров’я було направлено коштів набагато більше ніж в попередні роки», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей