Menu
Суббота, 21 Август 2021 06:36

У Вінницькій області росте вартість землі – в тиждень «плюс» 9 тисяч гривень за гектар

302
(0 голосов)

Півтора місяця в Україні функціонує вільний ринок землі. Хоча масштабної хвилі земельних операцій поки не спостерігається, Вінницька область входить у четвірку регіонів-лідерів за кількістю земельних угод в країні. А вартість гектару землі в області планомірно зростає.

Про це повідомляє пресслужба ДП «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою».

За словами очільника держпідприємства, загалом в області зареєстровано 516 земельних операцій (станом на 17 серпня - ред.).

«Станом на сьогодні Вінницька область займає четверту позицію серед регіонів з найбільшою кількістю зареєстрованих операцій щодо продажу, відчуження та дарування земельних паїв. 795,2 гектарів – така площа ділянок Вінниччини, щодо яких наразі зафіксовано 516 правочинів. Це свідчить про поступову активізацію земельного ринку в регіоні», - повідомив директор Вінницького інституту землеустрою Ярослав Ярославський.

У переліку лідерів за кількістю земельних операцій Вінницьку область випереджають Київщина, де наразі укладено 1009 угоди, а також Полтавщина та Сумщина. Загалом в Україні зареєстровано 7891 земельну угоду.

«Провівши аналіз середніх цін на землю в Україні згідно з офіційними даними за цивільно-правовими угодами спостерігаємо підвищення вартості 1 гектару у Вінницькій області з 19,9 тис. грн минулого тижня і 28,7 тис. грн. сьогодні. Тобто останні ділянки, а їх за тиждень було переоформлено 144, офіційно коштували майже на 9 тис грн/га більше. Отож, спостерігаємо планомірне зростання вартості землі. Чи прогнозуємо ріст і надалі? - однозначно так», - прокоментував динаміку зростання цін на землю в області Ярослав Ярославський.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей