Menu
Четверг, 30 Сентябрь 2021 16:23

У вінницькому аеропорту розпочалася реконструкція злітно-посадкової смуги

400
(0 голосов)

В аеропорту «Вінниця» розпочалася реконструкція злітно-посадкової смуги. Зараз там працює будівельна техніка – почалися підготовчі роботи до демонтажу плит і фрезерування існуючої смуги. Демонтаж покриття планують виконати до кінця цього року. Також планують реконструкцію основної рульової доріжки і перону.

Про це повідомили в компанії «Альтком», яка виграла тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги в аеропорту «Вінниця».

«Почалися підготовчі роботи, які включають в себе фрезерування існуючої смуги на 2 см; буде проведений частковий демонтаж плит ПАГ 18 (використовуються і в цивільній і у військовій авіації), плити будуть вийняті, заармовані і забетоновані. Потім буде нанесено вирівнюючий шар з армуванням стиків по всій смузі», – сказав Олександр Шилюк, керівник проектів у компанії «Альтком».

Проектом передбачено розширення смуги на 3 метри, пристрій дренажної системи та водовідведення.

Роботи будуть проводитися на трьох колекторах. У цьому році планується укласти вирівнюючий шар з пісного бетону і верхній шар важкого бетону – 38 сантиметрів.

Довжина існуючої смуги 2,5 кілометри так і залишиться. А ширина збільшиться з 42 метрів до 48 метрів, за рахунок розширення з одного боку на 3 метри і узбіч з двох сторін по 1,5 метра. Також після закінчення робіт буде встановлено світлосигнальне обладнання та метеообладнання. Проектом передбачена реконструкція основної рульової доріжки і перону. На час робіт вінницький аеропорт буде закритий.

Реконструкція аеропорту проходить в рамках програми «Велике будівництво». Замовником виступає міжнародний аеропорт «Вінниця». Перший етап робіт планується виконати до кінця 2022 року.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей