Menu
Среда, 07 Сентябрь 2016 14:02

Завдяки Вінницькій митниці державний бюджет у серпні поповнився на 164 млн.грн

429
(0 голосов)

У серпні Вінницька митниця ДФС перерахувала до державного бюджету 164,2 млн. грн. Зазначені кошти вдалося мобілізувати завдяки здійсненню митного оформлення 144 тис. тонн вантажів. А також пропуску через митний кордон України 47 тисяч транспортних засобів та 345 тисяч громадян.

Лідером із перерахованих до держбюджету впродовж серпня коштів є податок на додану вартість – 143,3 млн. грн., що становить більш ніж 97 відсотків від загалу. Окрім ПДВ у трійці лідерів є мито – 18,6 млн. грн. (понад 11 відсотків) та акцизний податок – 1,2 млн. грн. (близько 1 відсотка).

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, залишається позитивним і становить 23 млн. дол. США. При цьому, обсяги оподаткованого імпорту склали 22 тисячі тонн, вартістю 28,5 млн. дол. США.

З метою недопущення заниження бази оподаткування, митницею постійно здійснюється багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. За результатами роботи протягом серпня 2016 року базу оподаткування збільшено на 21,7 млн. грн., як наслідок – додатково перераховано до Держбюджету 4,9 млн. грн. податків.

Збільшено загальну суму митних платежів у серпні 2016 року і в результаті проведеної класифікаційної роботи, додаткові надходження склали 668,1 тис. грн.

Контролюється і правильність визначення країни походження товарів, митне оформлення яких здійснено в режимі найбільшого сприяння та з застосуванням режиму вільної торгівлі. Загальний економічний ефект від цієї роботи протягом серпня 2016 року склав 82,1 тис.грн.

Найбільше протягом серпня платники податків проводили митне оформлення у Вінницькій митниці таких вантажів як сільськогосподарська техніка, одяг та взуття, сировина для власного виробництва побутової хімії, деревина, лаки та фарби, а також мінеральні добрива.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей