Menu
Четверг, 16 Июнь 2016 14:38

З липня в громадському транспорті Вінниці зросте вартість проїзду

550
(0 голосов)

З 1 липня проїзд в електротранспорті, автобусах та маршрутних таксі м. Вінниці зросте на 1 гривню.

Відповідні рішення затверджено сьогодні, 16 червня, на виконкомі Вінницької міськради.

Востаннє вартість проїзду в громадському транспорті міста підвищували в 2014 році. Так, з 1 липня проїзд в трамваях і тролейбусах Вінниці становитиме 3 гривні, в муніципальних автобусах – 3,5 гривень, проїзд в маршрутних таксі – 4 гривні. 3,5 гривень коштуватиме проїзд в маршрутках на підвізних маршрутах (там де зараз 2,5 гривень – ред..)

Повна вартість проїзного квитка на місяць становитиме 220 гривень на один вид транспорту, 240 гривень – на два види транспорту і 390 гривень – на три види транспорту (автобус, тролейбус, трамвай). Для студентів проїзний на один вид транспорту коштуватиме 110 гривень, на два види – 120 гривень. Для учнів, вартість проїзного на один вид транспорту становитиме 70 гривень, на два види транспорту – 75 гривень.

При затвердженні нових тарифів на проїзд в маршрутних таксі. Вінницький міський голова звернувся до перевізників з проханням дотримуватись правил перевезення пільгових категорій населення і здійснювати маршрути з дотриманням інтервалу руху.

«Соціальний пакет ми повинні виконувати максимально, а не так, як в деяких випадках було. Ви знаєте, про що я говорю, особливо в частині пільгових перевезень. Якість транспорту, належна поведінка водіїв, дисципліна, дотримання інтервалу руху і всіх тих критеріїв, які сьогодні існують у нашій з вами співпраці. Ми будемо більш прискіпливо дивитися за цим всім і моніторити ситуацію», - зазначив Сергій Моргунов.

Директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міськради Віталій Погосян при доповіді, зазначив, що придбавши проїзний квиток, городяни зможуть суттєво економити.

«Хочу звернути увагу вінничан, що при постійному користуванні муніципальним транспортом набагато економніше для сімейного бюджету купувати проїзні. Вартість разової поїздки по місячному проїзному квитку становить 1,80 гривень, замість 3 гривень.

Також хочу проінформувати, що у 2016 році вже переглянуті тарифи у наступних містах: Запоріжжя, Луцьк, Тернопіль. В Житомирі, Хмельницькому, Рівному, Черкасах і Чернівцях переглянути тарифи планується до кінця цього року», - говорить В. Погосян.

Вінницький міський голова зазначив, що зараз не передбачено відшкодування компенсацій за перевезення пільгових категорій населення, при цьому, перевезення пільговиків здійснюється.

«Якщо говорити про пільгові перевезення, то вже півроку фактично без будь-якої субвенції і підтримки з державного бюджету, пільгові категорії громадян користуються безкоштовно транспортом у місті Вінниці. Так, дійсно, на законодавчому рівні передбачено відшкодування, але в бюджеті ці кошти не закладені. І це є наша проблема. Є дві проблеми: перша – це економічна складова. Ми бачимо, що сьогодні собівартість в електротранспорті 3 гривні 50 копійок і в автобусному перевезенні собівартість – 4 гривні 84 копійки.

З другого боку: якщо говорити про відшкодування з державного бюджету в минулому році в розмірі 36 мільйонів гривень, то це тільки 30% від потреби по пільговим категоріям громадян.

У нас 120 тисяч осіб, які мають право користуватися пільгами. По мінімальних розрахунках поїздок в місяць нам необхідно було б передбачити в міському бюджеті 124 мільйони. На сьогоднішній день ми вже відшкодували з міського бюджету 30 мільйонів», - говорить Сергій Моргунов.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей