Menu
Вторник, 07 Июнь 2016 14:38

Сільськогосподарські підприємства Вінниччини до кінця року інвестують близько $32 мільйонів в нові садки

462
(0 голосов)

У 2016 році на Вінниччині сільськогосподарськими підприємствами усіх форм власності буде посаджено 800 га новий садів. Вартість інвестицій – 32 млн доларів США.

Про це у понеділок на прес-конференції повідомив перший заступник голови вінницької ОДА Андрій Гижко.

«З огляду на частку в загальнонаціональному виробництві, садівництво для нашої області – один з пріоритетних напрямків сільського господарства. Зокрема, тільки цьогоріч на Вінниччині аграрії планують посадити 800 га нових садів. Улаштування гектара високопродуктивного саду вимагає приблизно 40 тис. доларів США. Відтак, можемо говорити про загальні інвестиції в галузь в обсязі близько 32 млн доларів», - повідомив Гижко.

За його словами, наразі на Вінниччині зосереджено близько 50% загальної площі садів України, а саме, 28 тис. га. «Ми приділяємо таку увагу садівництву ще й тому, що це галузь трудоємка, де значна частка ручної праці, - обслуговування 100 га саду круглий рік забезпечує роботою 100-120 працівників. На Вінниччині планується запровадження обласної програми з підтримки розвитку садівництва. Також працюємо над залученням грошей Євросоюзу, у тому числі, за участі в Рамковій програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020», - сказав посадовець.

За матеріалами Vindaily

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей