Menu
Четверг, 09 Ноябрь 2017 16:33

Доходи до міського бюджету Вінниці зросли на 45%

423
(0 голосов)

Підсумки виконання бюджету Вінниці за 9 місяців поточного року вказують на суттєве зростання доходів і видатків бюджету по відношенню до показників 2016 року. Так, порівняно з минулим роком доходи збільшились на 45% і склали 3 мільярди 21 мільйон гривень.

Про це 9 листопада розповіла під час засідання виконкому директор депутаменту фінансів міськради Наталя Луценко.

«До загального фонду надійшло 2831,2 млн грн за рахунок власних доходів (48,4%) та 1461,8 млн грн за рахунок трансфертів з державного та обласного бюджетів (51,6%). Основними бюджетоутворюючими податками загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок. Щодо трансфертів з державного бюджету, то основними з них є соціальні субвенції, освітня та медична субвенції», – каже посадовець

В результаті надання адміністративних послуг Прозорими офісами до бюджету надійшло 24,1 мільйони гривень, що в 1,6 рази більше, ніж у минулому році. Це є результатом передачі органам місцевого самоврядування повноважень щодо оформлення та обміну паспорта громадянина України, в тому числі для виїзду за кордон, та справляння плати на надання цих адміністративних послуг.

Видатки бюджету забезпечили стабільне функціонування галузей бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту. Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Основними споживачами бюджетних коштів залишаються такі галузі, як соціальний захист, освіта, охорона здоров’я.

«Динаміка досить серйозна. В історії України та Вінниці зокрема не було таких можливостей. Наразі у нас на часі формування проекту бюджету 2018 року та завершення виконання бюджету 2017 року. Хотів би акцентувати увагу на двох питаннях. По перше – активізувати роботу у плані надходжень в частині наповнення бюджету розвитку. По друге – раціональне використання коштів, особливо в частині капітальних видатків для того, щоб ми могли більше зробити для розвитку інфраструктури, соціальної сфери і забезпечення всіх захищених видатків, які лежать у межах наших повноважень», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей