Menu
Пятница, 21 Январь 2022 11:30

Вінницька спортсменка стала чемпіонкою світу з біатлону

373
(0 голосов)

Вінницька паралімпійка Ірина Буй виборола золото на чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону, який відбувається у Норвегії. «Бронзу» також виборов вінничанин Олександр Казік. Спортсмени змагались в індивідуальній гонці з біатлону на дистанції 12,5 кілометри.

Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«Плюс 6 медалей виборола сьогодні Паралімпійська команда України – поповнила скарбничку нагород в Ліллехаммері! 2 – золоті, 2 – срібні та 2 – бронзові нагороди. Спортсмени змагались в індивідуальній гонці з біатлону на дистанції 12,5 кілометри.

У класі стоячи Ірина Буй (Вінницька обл.) виборола золото, Олександра Кононова (Київська обл.) стала срібною призеркою, бронза у ще одної українки Людмили Ляшенко (Харківська обл.).

Неймовірно впевнена перемога вінничанки: з відривом від другого місця в 5 хвилин і 18 секунд! Сьогодні ні холод, ні вітер не стали на заваді Ірі стати чемпіонкою світу!

Друге золото сьогодні у класі сидячи серед чоловіків здобув Павло Баль (Львівська обл.). Також у класі з порушенням зору срібло виборов Анатолій Ковалевський (Київська обл.), а у Олександра Казіка (Вінницька обл.) – бронза!

У класі стоячи серед чоловіків вінничанин Григорій Вовчинський зайняв 4 сходинку турнірної таблиці.

Загалом за п'ять змагальних днів у доробку українських паралімпійців – 19 нагород: 5 – золотих, 6 – срібних та 8 – бронзових медалей.

Найкращі вітання усім спортсменам! Дякую вінничанам за успіхи! Це не просто ваша перемога: ви – наша гордість!», – йдеться у дописі.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей