Menu
Среда, 18 Май 2016 09:41

У третій четверг травня Вінничани, як і усі українці, відзначатимуть міжнародне свято - День вишиванки

643
(0 голосов)

Вже традиційно День вишиванки відзначається третього четверга травня, цьогоріч це свято припадає на 19 травня. Про це повідомляють в ОДА.

Вишиванка не тільки традиційна частина гардеробу українців, а й національний символ – символом боротьби за незалежність, символом нескореності, незламності духу, символом надії та любові.

19 травня 2016 року – стане днем, що об’єднає усіх українців світу, незалежно від країни, місця проживання, мови якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Акція продемонструє, що вишиванка – органічна складова життя та культури українців.

Довідка:

Це – всеукраїнське, а з 2014 року – міжнародне свято, покликане зберегти вишиту сорочку як матеріальну та духовну спадщину українського народу.

Свято Всесвітній день вишиванки зародилося у м. Чернівці 10 років тому, на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. У 2011 році свято увійшло до Книги рекордів України за кількістю людей, одночасно одягнених у вишиванки. У 2015 році Чернівецька міська рада прийняла рішення №1577 від 30 квітня «Про День вишиванки» та визначила щорічно третій четвер травня Днем вишиванки в місті, і цю ідею було започатковано у всіх регіонах України.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей