Menu

Варення з шишок: історія, склад, застосування

168
(1 Голосовать)

Варення з шишок: історія, склад, застосування

Сьогодні шишки стали популярними в Карпатах: на кожному курортному ринку ви можете зустріти сотні баночок із симпатичним карамельним варенням. Їх їдять, як десерт або використовують солодким соусом до страв. Але чи насправді таким було первинне застосування конфітюру із шишок? Чи робили його в Карпатах, як переповідають вмілі продавці на ринках? Розповідаємо далі.

Походження варення з шишок

Сьогодні ми знаємо точно, що промисел варення з шишок виник на Сході та Півдні країни. Соснові рощі плідно ростуть на території Донеччини та Полісся. Тому варити варення із шишок у комерційних цілях і для споживання почали саме там. Проте, і в Карпатах шишки готували. Але не як десерт чи добавка до страв. У Карпатах варенням з шишок лікувалися: кашель, бронхіт, простуди. Спитайте свою бабусю — вона точно знає, що хвоя неймовірно допомагає та лікує. І тільки у ХХІ столітті навіть у гірській місцевості почали варити варення з шишок для продажу та споживання.

Склад варення із шишок

У складі конфітюру зовсім немає хімії. Всі інгредієнти десерту — максимально прості: молоді соснові шишки, вода та цукор. Це все, що потрібно для того, щоб конфітюр вийшов ідеальним. Але є кілька секретів: потрібно не переварити шишки, достатньо карамелізувати сироп та доварити до потрібної густини.

Також, важливо правильно стерилізувати баночки та посуд для приготування. Інакше — варення за декілька тижнів може зіпсуватись.

Застосування варення з шишок

Однак мало хто знає, що з плодів сосни, молодих шишок, легко приготувати дуже корисний десерт, цілющий еліксир від багатьох захворювань. Цей солодкий продукт доведеться всім до смаку.

На жаль, сучасна кулінарія ще недостатньо добре вивчила можливості варення із шишок. Але навіть сьогодні в Карпатах можна посмакувати чай із шишок, піцу, морозиво та десерти із шишками. 

Ми рекомендуємо вживати варення з шишок із десертами, бісквітами, пломбіром та як декор для тортиків. Обов'язково спробуйте грильовані тости з сиром та шишками, а також як соус до м‘яса.

Якщо ви додасте ложечку варення із шишок до свого чаю, то полегшите перебіг застуди та послабите кашель. Також, чай набуде приємного карамельного смаку із присмаком хвої.

Придбати варення із шишок можна на сайті крафтового хабу To Ta Torba: https://to-ta-torba.com/varennya-ta-syropy/z-sosnovymy-shishkami 

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей