Menu
Вторник, 31 Май 2016 11:30

На вихідних у Вінниці відбудуться міжнародні змагання з велоспорту «Гран-прі Вінниці» та «Гран-прі ISD»

468
(0 голосов)

4-5 червня у Вінниці вдруге проходитиме велосипедний фестиваль, в рамках якого відбудуться міжнародні змагання з велоспорту та спортивне-розважальне свято. Спортивну частину вело фестивалю складуть дві шосейні велогонки за участю 25-ти команд із тринадцяти країн світу – України, Чехії, Китаю, Ізраїлю, Казахстану, Молдови Білорусі, Швеції, США, Сербії, Іспанії, Румунії та Польщі. У розважальній програмі фестивалю заплановані дитячі змагання, виступи майстрів велотріалу, ярмарки спортивних товарів і сувенірів, шоу вело-винаходів і багато іншого.

Головна мета проведення фестивалю – пропаганда здорового способу життя та використання велосипеда як найбільш доступного і екологічно чистого засобу пересування та активного відпочинку.

4 червня відбудеться велогонка «Гран-прі Вінниці», наступного дня – 5 червня пройдуть шосейні змагання у рамках «Гран-прі ІСД». Ці щорічні міжнародні змагання до 2014 року були відомі під назвою «Гран-прі Донецька» та проходили у столиці Донбасу і давно стали візитною карткою України в європейському велосипедному співтоваристві. В 2015 році ці змагання вперше пройшли у Вінниці та отримали назву «Гран-прі Вінниці». З урахуванням проведених велоперегонів у Донецьку та Вінниці, ці шосейні змагання пройдуть вже у дев’ятий раз.

Тож, у суботу, 4 червня відбудеться перша велогонка «Гран-прі Вінниці». Спочатку головні події пройдуть на площі перед міською радою. З 10:30 тут відбудеться реєстрація контролерів та інших офіційних осіб, задіяних у перегонах. Пройде також зустріч з комісаром UCI (GP Vinnytsia). З 10:40 до 11:40 на площі перед міською радою заплановано урочисте відкриття, представлення команд та реєстрація велогонщиків. Офіційний старт змагань Гран-прі Вінниця відбудеться о 12:00 на вулиці Соборній навпроти міської ради. О 12:15 запланований в’їзд на об’їзне шосе та технічний старт перегонів.

Групова гонка категорії UCI 1.2 «Grand Prix of Vinnytsia» – це 4 кола за містом. Дистанція велогонки складе 140 км. Суперництво спортсменів відбудеться з 12:15 до 16:10 за маршрутом: об’їзне шосе – траса 583 «Київ – Вінниця» – об’їзне шосе – Барське шосе – об’їзне шосе. Фініш велогонки відбудеться з 15:45 до 16:10 на вулиці Келецькій навпроти ТК «Шок». Тут же з 16:20 до 16:35 заплановано провести церемонію нагородження.

У неділю, 5 червня відбудеться друга велогонка міжнародних змагань «Гран-прі ІСД». О 9:00 на стоянці біля ТК «Шок» відбудеться реєстрація контролерів та інших офіційних осіб, задіяних у перегонах, зустріч з комісаром UCI (GP ISD). На цьому ж місті з 9:40 до 10:10 організатори проведуть реєстрацію велогонщиків. О 10:15 також на стоянці біля ТК «Шок» буде перевірена готовність автомобілів супроводження до старту гонки.

Старт «Гран-прі ІСД» відбудеться о 10:30 на вулиці Келецькій навпроти ТК «Шок». Групова гонка категорії UCI 1.2 «Grand Prix of ISD» складатиметься з 2 кіл. З 10:30 до 14:20 учасники проїдуть по об’їзному шосе та Барському шосе відстань - 153 км. Фініш «Гран-прі ІСД» з 14:00 до 14:20 на вулиці Келецькій навпроти ТК «Шок». На цьому ж місті з 14:35 до 14:50 пройде церемонія нагородження «Гран-прі ІСД».

Підготовку та проведення змагань здійснюють управління фізичної культури та спорту Вінницької обласної державної адміністрації, міжнародний спортивний клуб «ІСД», комітет з питань фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, Вінницьке обласне відділення НОК України, Федерація велоспорту міста Вінниця та Федерація велоспорту Вінницької області.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей