Menu
Понедельник, 07 Октябрь 2019 14:59

Голова Вінницької ОДА прокоментував підписання «формули Штайнмаєра»

632
(1 Голосовать)

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський вважає, що «формула Штайнмаєра» є головним механізмом, який дозволить сісти за стіл переговорів, щоб припинити війну. Він зазначив, що Україна не підписувала жодних угод з ДНР та ЛНР. Також повідомив, що сьогодні мали б розпочати розведення військ, але бойовики не припинили обстріли. Тому Україна чекатиме, поки інша сторона дотримається 7 днів тиші, відповідно до угоди.

Про це «губернатор» написав на своїй сторінці у «Фейсбук» 7 жовтня.

«Тема домовленостей за «формулою Штайнмаєра» сьогодні на слуху чи не в кожного. Реакція як українського, так і світового суспільства на результати даних намірів неоднозначна. По-різному сприймають цю схему вирішення конфлікту й жителі Вінниччини.

Але!!!

Ми маємо чітко розуміти, що це – єдиний механізм, за яким ми сядемо за стіл переговорів, аби припинити війну. Відновлення перемовин в Нормандському форматі БЕЗ врахування цієї формули НЕМОЖЛИВЕ!

Варто знати, що «формула Штайнмайєра»:

- НЕ передбачає, що Україна визнає анексію Криму і відмовляється від Донбасу;

- НЕ передбачає, що вибори на Донбасі пройдуть «вже завтра»;

- НЕ передбачає, що вибори на Донбасі відбудуться під дулом кулеметів.

«Формула Штайнмайєра» каже лише про одне: коли і за яких умов має запрацювати «закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей».

А це можливо після проведення там місцевих виборів, які відбудуться за Конституцією України і відповідно законодавству України. А також після публікації звіту ОБСЄ про те, що вибори відбулись відповідно до міжнародних демократичних стандартів.

З ЦИМ, І ЛИШЕ З ЦИМ ПОГОДИЛАСЯ УКРАЇНА У МІНСЬКУ!

Ми НЕ підписували жодних спільних угод із ДНР і ЛНР!

Отже, ніяких виборів за наявності на цих територіях військових або озброєних осіб — з боку Росії чи невизнаних територій — бути не може. Новий Закон розроблятиметься Парламентом у тісній взаємодії із суспільством. Остаточно формула врегулювання на Донбасі буде визначена на зустрічі у Нормандському форматі, яка має відбутися найближчим часом.

Позиція нашого президента Володимира Зеленського під час даних перемовин: повернення людей, українських територій, наших полонених і, головне — повернення миру! Шлях до миру не буде швидким. Він буде довгим і складним. Ми повинні пройти його разом. І тут нам потрібна єдність, стриманість та зваженість! В питанні миру вони необхідні, як повітря!

Саме сьогодні, 7 жовтня, мало б розпочатися розведення військ на ділянках у Золотому та Петрівському. Але бойовики обстріляли ці населенні пункти. Тому українська сторона чекатиме семиденного періоду без порушень режиму тиші, який покаже серйозні наміри сторін і готовність до подальших кроків», - йдеться у публікації Владислава Скальського.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей