Menu
Пятница, 13 Май 2016 11:15

На День Європи жителів та гостей Вінниці запрошують на фестиваль «Вінницька студентська весна»

660
(0 голосов)

12 травня відбулась прес-конференція, в рамках якої стартував V Всеукраїнський фестиваль «Вінницька студентська весна».

Організатор фестивалю, Ірина Борзова, голова ГО «Всеукраїнське об’єднання Розвиток. Розвиток» зазначила, що метою фестивалю є об’єднання лідерів студентського самоврядування, творчої, інтелектуальної та спортивної молоді для консолідації студентського руху, а також популяризації міста Вінниці як європейського міста, що всіляко підтримує розвиток молоді.

В цьому році до фестивалю приєднались більше 30 навчальних закладів та майже 1000 студентів із Вінниччини, Києва, Донецьку, Чернігова, Бару, Могилів-Подільського та інших міст України.

Розпочнеться фінал фестивалю о 14.00 на Площі Європейській урочистим парадом команд навчальних закладів, які вирушать до Майдану Незалежності для участі у офіційному відкритті Дня Європи у Вінниці.

Продовжиться фестиваль на Європейській площі яскравим молодіжним флешмобом «Європа в серці» (15.00), до якого можуть приєднатись усі бажаючі та гості міста. Звичайно, найочікуванішим дійством стане грандіозний гала-концерт (з 15.00 до 18.00) від кращих студентів України у різних жанрах: хореографія, вокал, оригінальний жанр та КВК. Завершиться фестиваль виступом спеціально запрошених гостів із Чернігова – молодіжного гурту «Женя Скрудж», початок о 18.00.

Юлія Мончак, начальник Відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради запросила усіх відвідати 14 травня з 15.00 до 19.00 виставку «Європейська освіта» та познайомитись з пропозиціями від навчальних закладів Вінниччини.

Початком СтудВесни стала участь студентів, молоді та представників начальних закладів у соціальному проекті «Європа починається з мене». Коло башти, визначного символу міста Вінниці, лідери студентського руху взяли участь у молодіжному флеш-мобі, під час якого висловили власну позицію щодо наближення України до європейської спільноти. Активна молодь продемонструвала, що сьогодні не варто перекладати відповідальність за своє майбутнє на державу чи органи влади, а потрібно самим активно творити «Європу в Україні» і саме це вони підтвердили спільним меседжем проекту «Європа починається з мене»: з наших дій, мислення та кроків.

Наталя Заболотна, начальник департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації зазначила, що «СтудВесна - це фестиваль, який об'єднує студентство у єдиному пориві творчості, активності та відповідальності за своє майбутнє. Це вже гарна весняна студентська традиція - зустрічатись на фестивалі, демонструвати свої таланти й знаходити нових друзів, нові ідеї та можливості».

Тож організатори та учасники прес-конференції запрошують молодь, мешканців міста та гостей приєднатись у День Європи у Вінниці до кращої молодіжної події весни – фестивалю «Вінницька студентська весна», який відбудеться 14 травня на Європейській площі з 14.00 до 19.00.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей