Menu
Пятница, 09 Сентябрь 2016 12:42

Переважна кількість субсидій для вінничан на опалювальний період буде перераховано автоматично

492
(0 голосов)

У жовтні департамент соціальної політики розпочне перерахунок субсидій на опалювальний період. Для цього вінничанам, які в попередньому році отримували цю державно допомогу, не потрібно звертатись до Прозорих офісів та повторно подавати документи. Обчислення будуть проведені автоматично. Винятком є домогосподарства, де відбулись зміни у кількості зареєстрованих осіб або інші, які впливають на розмір нарахувань.

За опалювальний період 2015-2016 рр. у Вінниці субсидією скористалося 66 827 домогосподарств, що складає 50,63% від загальної кількості помешкань вінничан. Середній розмір призначених за опалювальний період субсидій становить 1,2 тис. грн. У травні 2016 року проведений автоматичний перерахунок субсидій на неопалювальний період більш ніж 64 тис. домогосподарств без особистого звернення, з них субсидію призначено більше 41 тисячі сімей.

В зв’язку з підвищенням в липні 2016 року вартості на комунальні послуги (гаряче водопостачання та централізоване опалення) працівники департаменту соціальної політики переглянули 31 тис. справ. В результаті субсидію на неопалювальний період почали отримувати ще більше тисячі домогосподарств. Домогосподарствам, яким було призначено субсидію протягом попереднього опалювального періоду, департамент соціальної політики проведе автоматичний перерахунок субсидії на новий період без особистого звернення.

Разом з тим, вінничани, які отримують державну допомогу, зобов’язані протягом місяця повідомити департамент соціальної політики про зміни, які відбулись, наприклад, у складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб (орендарі - про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг понад 50 тис. грн.

За попередніми підрахунками, очікується, що через збільшення ціни на опалення протягом опалювального періоду 2016-2017 рр, кількість отримувачів субсидій збільшиться на 20 – 25 тисяч і буде становити близько 70% від загальної кількості домогосподарств міста.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей