Menu
Четверг, 05 Май 2016 17:02

Новий тариф на газ: вінничанам роз’яснили, хто і скільки платитиме. Питання боргу - не вирішене

455
(0 голосов)

Новый тариф на газ: 2016, апреля, для населения, с 1 апреля, в Украине, с 1 мая, свет, без счетчика, оплата.

Нові тарифи на газ: для населення, 2016, з квітня, з травня.

 

З 1 травня Кабмін запровадив єдину ціну на газ для побутових споживачів і теплокомуненерго. Тепер вінничани сплачуватимуть за «блакитне» паливо 6,879 гривень/кубометр. Уряд повністю відмінив так званий «пільговий» тариф в холодну пору року.

Виявилося, що для деяких споживачів такі нововведення стали позитивними.

«Раніше абоненти платили за газ 7,18 за метр кубічний. Споживачі з індивідуальним опаленням мали так званий «пільговий» тариф на 6 місяців – 3,60 копійок на об’єм до 1200 кубометрів. Це пояснювалося тим, що люди використовували багато газу для обігріву житла, підігріву води і приготування їжі. З 1 травня всіх споживачів прирівняли до єдиної ціни - 6,879 гривень за кубометр.

Отож, виходить, що в опалювальний період колишні «пільговики» платитимуть вдвічі більше», - сказала спеціаліст із зв'язків із громадськістю ПАТ «Вінницягаз» Оксана Поліщук.

Варто зазначити, що для мешканців, оселі яких опалюються централізовано і мають газовий лічильник, ціна стане на 30 копійок за куб меншою.

«Вони цілий рік платили за тарифом 7,18 гривень за метр кубічний. Тепер платитимуть по 6,879 гривень за кубометр. Виходить, що на них такі зміни ніяк не вплинули, навпаки, зекономили кілька копійок», - зазначають в прес-службі «Вінницягаз».

Абоненти, що не встановили лічильники, платитимуть за таким тарифом, як всі, однак з урахуванням нових норм споживання газу, встановлених 24 березня.

Що буде з раніше нарахованим боргом?

«До сьогодні Кабмін не оприлюднив жодного офіційного рішення щодо перерахунку чи відміни боргу споживачам, в квартирах яких немає лічильників. Ніякого нормативного акту щодо цього питання немає. Тому питання досі знаходиться в «підвішеному» стані.

Люди отримали 1/9 частину від боргу в платіжках лише за лютий. За березень ми цієї суми вже не вказували, як і за квітень. Що буде далі, залежить від офіційного рішення», - пояснила Оксана Поліщук.

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей