Menu
Вторник, 07 Март 2017 19:10

Близько 8 тисяч км доріг на Вінниччині перейдуть на утримання місцевим органам влади

487
(0 голосов)

На Вінниччині 300 млн. грн. розподілять на забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

«Це субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове розподіляється між відповідними місцевими бюджетами залежно від протяжності автомобільних доріг місцевого значення у відповідній адміністративно-територіальній одиниці станом на 1 січня року, що передує плановому», - пояснив директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков.
Зміни, які чекають на дорожню галузь у зв’язку із ухвалою Верховною Радою України закону про проведення децентралізації системи управління дорожнім господарством, що передбачає передачу доріг місцевого значення зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор») в управління місцевим органам влади.
«Завдання полягає в тому, щоб максимально ефективно відпрацювати механізм раціонального освоєння цього фінансового ресурсу» - зауважив голова ОДА Валерій Коровій.

Загальна протяжність доріг Вінницької області - 26,3 тис.км, з них: 9,5 тис.км. – дороги загального користування;16,8 тис.км. - дороги комунальної власності. Протяжність доріг загального користування місцевого значення, які пропонуються до передачі становить 7737,0 км.

«Верховною Радою України у 2016 році прийнято Закон України №1764-VIII, який набирає чинності з 01 січня 2018 року та яким передбачено внесення змін до ряду законів України щодо визначення органів, їх повноважень та відповідальності у сфері дорожнього господарства, - додав директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков. - Також, прийнятими Верховною Радою України законами України №1762-VIII та №1763-VIII передбачається з 01 січня 2018 року виокремлення джерел фінансування дорожнього господарства в окремий Державний дорожній фонд у складі спеціального фонду Державного бюджету України».
Відповідно прийнятих законів України кошти державного дорожнього фонду розподіляються таким чином:
60 %– на дороги загального користування державного значення;
35 %– на дороги загального користування місцевого значення;
5 %– на фінансове забезпечення заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм.
Кошти державного дорожнього фонду (тобто 35%) спрямовуються як субвенція з Державного бюджету України місцевим бюджетам на фінансування будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, а також вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (у розмірі не більше 20 відсотків обсягу такої субвенції).

Для того, что бы оставить отзыв, Вам необходимо Войти или Зарегистрироваться
Регистрация не займет более одной минуты, а так же Вы сможете авторизироваться с помощью соц. сетей